Mexico Blog 10 – Weekend of Wishdom en Celebration Dinner

Zaterdag.

  
De eerste dag van het Weekend of Wishdom. Na 6 dagen trainen kwamen we met vermoeide benen, armen en een vermoeid hoofd na een busreis van 40 minuten met een gemiddelde snelheid van 23 km per uur aan in het conferentie centrum Everest waar de tijdelijke Dojang was.

Vanaf het moment dat we binnen kwamen kreeg je weer nieuwe energie en vergat je de vermoeidheid. Niet gek want met namen als GM MacKenzie, GM McMurray, GM Janisse, Chief Master Gordon, Master Ceulen, Master Rijke, Master Tsavalos, Master Trinh, KJN Ernesto, en KJN Calderon en studenten uit 7 verschillende landen krijg je vanzelf zin in een waanzinnig seminar. 

Zelfs Orkaan Patricia wilde nog meedoen maar omdat ze niet gereserveerd had is ze huilend weer weg gegaan en heeft wat tranen achtergelaten. Na de opening en het afgroeten gingen we aan de slag. 

  
Ieder uur kregen we een seminar van een andere GM of M. Van 10:00 tot 18:00 uur met uiteraard ook een lunch tussen door. Waanzinnig leuke dingen geleerd, gezien en vooral met veel verschillende mensen samengewerkt. En dat is ook een van de meest bijzondere momenten tijdens de hele week. Iedereen heeft dezelfde energie, drive en openheid. We willen allemaal hetzelfde leren van elkaar en beter worden in wat we doen. 

Na de eerste dag gingen we snel terug naar het hotel om de dobok te verwisselen voor nette kleding voor het Celebration Dinner. Dit was op dezelfde locatie en de zaal was omgebouwd tot een gezellig restaurant met dansvloer.

  
Tijdens dit dinner kregen de examen kandidaten te horen of ze geslaagd waren. Om voor zo’n grote internationale groep mensen je behaalde band in ontvangst te nemen is een enorm bijzonder moment. Ook werden alle Meesters bedankt en kregen een leuk aandenken. Ook de mensen achter de schermen zijn niet vergeten. Als afsluiter van het dinner kregen we te horen waar de volgende ITS gehouden wordt. Dit wordt gedaan in Australie waarbij de locaties Sydny en de Great Barrier Reef genoemd werden. Kortom, de ITS 2017 zal ook weer heel speciaal worden.

Zondag. 

Na een korte nacht, en geloof me…. een zeer korte nacht stonden we om 10:00 uur weer op de matten. Ook weer keihard er tegen aan om net als zaterdag zoveel mogelijk op te pakken. Zoals een Groot Meester het omschreef, “Op deze dagen poets je jouw diamantjes op zodat ze wat meer gaan glimmen en je vind ook misschien een nieuw diamantje erbij om te koesteren” 

Ook onze Master Hans en Master Roddy gaven een flitsend Seminar waarbij ze menigeen in verwarring lieten in de technieken. Met wat hulp kwam dit uiteraard helemaal goed. Waanzinnig trots zijn we op het feit dat wij iedere week les kunnen krijgen van deze Meesters. Ook moet je als Master soms de administratie bijwerken en tekenen. Het tekenen van certificaten en paspoorten is een behoorlijke klus met zoveel deelnemers, maar ook dit is gelukt.

 
Als afsluiter van de dag gaf Grand Master Booth zelf nog een Seminar. Hierin werden oude klassiekers voorzien met nieuwe inzichten die goed toepasbaar waren. 
Hierna was het afsluiten, afgroeten en einde. Het einde van een zeer inspirerende week waar examen kandidaten hebben geknokt voor het behalen van een nieuwe dan graad. Waar studenten leerden van Groot Meesters, Meesters en van elkaar. Waar je de Hapkido Kwan Nyom IHA Familie leden leerde kennen die je nog niet had ontmoet. Waar we de House of Dicipline verwelkomde als nieuwe Familie leden bij de IHA. 

En vooral  hebben geleerd dat Mexico een enorm gastvrij land is waar iedereen voor je klaar staat om je te helpen. Voor alles wat je nodig hebt en voor iedere vraag die je had. De mensen hier hebben een groot hart en hebben ons verwelkomt op een manier die ongekend is. We hebben hier veel nieuwe vrienden gemaakt en we zullen met veel plezier terug denken aan deze waanzinnige tijd.

Wij blijven nu nog een paar dagen genieten van de Mexicaanse gastvrijheid en de prachtige omgeving. Zelf ga ik ook nog proberen om een gewone Hapkido training te pakken in de Dojang van Sir Hugo. Deze kans kan ik niet voorbij laten gaan. 

Vanuit Mexico willen we jullie bedanken voor het meelezen en leven tijdens onze reis. Jullie berichten hebben ons goed gedaan en we zien jullie snel weer terug om keihard te trainen. 

Team YSK