GM. Geoff J. Booth

GM_BoothMaster Geoff J.Booth is momenteel houder van de 9e dan Sin Moo  Hapkido  onder grondlegger Ji, Han-Jae (10e dan) die deze vorm van martial art heeft ontdekt en hier de naam Hapkido aan heeft gegeven.

Master Geoff J. Booth 8e Dan Hapkido en 9e Dan Sin Moo Hapkido.

Op 19 januari 1993, besluit master Booth om zelf een organisatie op te richten. Deze noemt hij Australian Hapkido Group (AHG) en de International Hapkido Alliance (IHA), waarvan hij de hoofdinstructeur is. Deze organisatie opent verschillende dojangs in Sydney. De hoofd-dojangs waaraan master Booth zelf les geeft, zijn gevestigd in Moorebank en Hurstville.

Master Booth ontwikkelde zijn eigen Hapkidostijl en noemt deze Kwan Nyom Hapkido wat in het Koreaans betekent “School van Concepten”

Het traditionele Hapkido gaat uit van vaste aanvalspatronen. Bijv. bij een aanval op de pols, worden diverse verdedigingstechnieken geleerd, bij een ander soort aanval krijg je weer andere technieken. De leerlingen leren de technieken en hoe deze toe te passen door veel trainen en herhalen.

Master Booth is dan ook beoefenaar van diverse martial art stijlen waaronder Tae Kwon Do en Southern Shaolin Tiger en Dragon Kung Fu. Ook heeft hij in de periode van 1995-2001 vele titels in de martial arts.