Henrie Ceulen had na het beoefenen van verschillende vechtsport disciplines 1967 zijn passie gevonden in Taekwondo en richtte in 1972 sportvereniging YUSINKWAN op in het dorpje Son en Breugel in Brabant.
In1980 verhuisde Henrie naar Spijkenisse en richtte in 1981 Taekwondo Yusinkwan op en in 1995 Yusinkwan Hellevoet Sluis.
Na vele succesvolle jaren in onder meer het wedstrijd Taekwondo is Henrie vanaf 1990 zich gaan focussen op de Koreaanse vechtsport Hapkido.
Henrie Ceulen is in bezit van de 6e dan. Henrie is tevens meester in diverse krijgskunsten en is dan graadhouder in diverse vechtsporten en is een autoriteit op het gebied van zelfweerbaarheid en zelfverdediging.
Zo bezocht Henrie een aantal keren Korea en Amerika voor zijn opleiding onder leiding van hoog gegradueerde grootmeesters waar hij zijn lerarendiploma’s in diverse disciplines heeft behaald.
Henrie heeft met bijna alle grote namen getraind en is als geen ander in staat om de technische kant van het Hapkido te belichten. Zijn lessen zijn zeer gevarieerd door de enorme kennis die hij heeft om over te brengen. Hij begeleidt en coacht niet alleen jeugd- en wedstrijdsporters van verschillende disciplines op nationaal en internationaal niveau, maar is zelf ook succesvol als wedstrijdsporter
Door zijn ervaring en kennis bij de Nederlandse Spoorwegen dat met alle vormen van agressie te maken had heeft Henrie zijn eigen onderneming Ki-Do Weerbaarheid in 2005 opgericht.
In de Oosterse krijgskunst staat van origine de persoonlijke ontwikkeling centraal. Henrie Ceulen heeft door zijn brede kijk op de Oosterse krijgskunst een visie ontwikkeld die toegankelijk is voor een groot publiek. Hij streeft er naar de budodisciplines niet alleen in te zetten als krijgskunst, zelfverdediging en wedstrijdsport, maar ook als basis voor Fysieke en Mentale training.
Op basis van zijn persoonlijke ervaringen, verzorgt hij voor verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven trainingen, workshops en interactieve lezingen op maat. Henrie is ook verbonden aan de opleiding instituut HRO Rotterdam waar hij de keuzevakken weerbaarheid en agressie op de werkvloer onderricht.
Naast dit alles is hij ook mede ontwikkelaar van de module Slagvaardig waarin hij de vertaalslag maakt tussen oosterse krijgskunsten en persoonlijke ontwikkeling in het dagelijks leven.