Kwan Nyom Hapkido

IHAlogoKwan Nyom Hapkido

Yusinkwan doceert de Kwan Nyom Hapkido stijl, wat in het Koreaans betekent:
“School van Concepten”

De manier waarop Kwan Nyom Hapkido wordt onderwezen bij Yusinkwan verschild hierin, dat de leerling van uit het concept gedachten de technieken worden aangeleerd en hoe ze deze kunnen toepassen op allerlei soorten aanvalvormen.

Deze Hapkido stijl is erop gericht dat de leerling uit deze technieken een selectie maakt die hem het beste past. De stijl wordt niet alleen in zijn oorspronkelijke vorm onderwezen maar is dynamisch en wordt telkens verbeterd en aangepast om zo de meest doeltreffende zelfverdedigingmethode te bereiken.

Door gebruik te maken van dit concept trainingsmodule leert iedereen wat de mogelijkheden zijn, hoe ze precies werken en de toepassing van de technieken vanuit diverse basisposities.
Op deze manier maakt het niet uit hoe je wordt aangevallen, maar hoe je zelf op de situatie reageert.

Dit maakt de sport toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van lichaamsbouw, geslacht, leeftijd, persoonlijkheid
of levensstijl.

Kwan Nyom Hapkido is een doorontwikkeld didactisch concept welke uiteen lopende technieken bevat, zoals het raken van vitale punten d.m.v. trappen, stoten, klemmen, worpen en gebruik maken van hefboomtechnieken en controletechnieken.

Onze trainingen geven je een uitlaatklep voor je dagelijkse verplichtingen en inzicht in en beheersing van belangrijke verdedigingstechnieken. Met plezier zul je zelfverdediging leren en zal je kracht, snelheid en zelfvertrouwen zien toenemen. Voor 40 en 50 jarige deelnemers is de training aangepast.