Mexico Blog 8 – Hell Week dag 4 & Guachimontones tour.

Vandaag moesten we vroeg opstaan. We gingen namelijk even wat cultuur snuiven in Mexico. Om 8 uur gingen we met zijn allen de bus in. De bus was redelijk prehistorisch gebouwd. Volgens mij kwam deze bus in 1864 uit de fabriek en is hierna zeer professioneel onderhouden. Om 2 voorbeelden te noemen. De ramen waren geisoleerd met kranten. Even natmaken, hierna drogen ze vanzelf en voila, de tochstrippen zijn een feit. Ook was waarschijnlijk de stoel van de bestuurder een keer gestolen maar ook dat is goed opgelost. (zie foto)

        
Ook maakte de bus bijzondere geluiden maar dat mocht de pret niet drukken. Vlak voor we aankwamen reden we een klein dorpje door. Je waande je in een oude western film en ik zat te wachten of Charles Bronson ineens op de hoek kwam aanrijden op zijn paard. 
De pyramides waren bijzonder leuk om te zien. Als je hier wat meer achtergrond informatie over wil kun je kijken op https://en.m.wikipedia.org/wiki/Guachimontones.

        
Hierna gingen we nog even lunchen dichtbij de pyramides. Daar zal ik jullie verder niet mee vervelen. 🙂

De bedoeling was dat we vandaag ook weer om 3 uur moesten beginnen maar door het uitstapje kwamen we ongeveer een half uur later aan. Tja… Mexicaanse Manjana.. 🙂

Dit kwam uiteraard voor Groot Meester Booth niet helemaal als een verassing dus we zijn iets later gestart met de 4e dag van de Hell Week.

Vandaag zijn de V-Locks, Balance Stationary, Chokes, Arresting, Balance Motion en Kick Defence behandeld. Ook nu weer veel trainen en oefenen om de technieken te herhalen en er nog beter in te worden. Technieken moet je tenslotte altijd blijven herhalen anders verwateren ze en raak je de finesse kwijt. 

Als verassings seminar gaf KJN Carlos Gallardo Salazar uitleg over diverse schoptechnieken die we natuurlijk ook weer zelf moesten oefenen. Waanzinnig was de energie die in de Dojang aanwezig was. 

          
Vermoeid maar voldaan gingen we uiteraard ook nog wat eten en vandaag werd het Libanees en dit moeten we zeker niet nog een keer gaan doen. Tja, we zijn tenslote in Mexico.