Mexico Blog 6 – Hell Week dag 2 & Lucha Libre

De wekker gaat…. O nee, die is niet nodig. 🙂 Het wakker worden viel niet mee. De pijn in de spieren, de blauwe plekken en bij mij een verreking aan de pols helpen niet echt. Maar goed. Op naar dag 2.

Vandaag werden alle strikes van wit band naar zwarte band behandeld. Zeer gedetailleerd besproken en hierna zowel in techniek als op de pads zelf uitvoeren. Geloof me, de armen worden steeds zwaarder.

Na deze training kregen we nog een half uur een leuk verassings seminar waarin er werd ingegaan op close combat. Hoe kun je zorgen dat je tegenstander zijn armen, benen etc niet meer goed kan gebruiken door blokkeren of te klemmen. 

   

 Normaal gesproken zouden we dan tijd voor onszelf hebben maar vandaag niet. We hadden namelijk een uitje. We gingen naar een echte Mexicaanse Worstel wedstrijd. Wat een ervaring was dat.

Ruim 100 man/vrouw van de Hapkido Familie samen zitten kijken tussen het joelende Mexicaanse publiek. En allemaal hadden we het zelfde t-shirt aan. (Groepsfoto komt later)

   
Het lijkt een beetje op Amerikaans worstelen maar dan met maskers etc.. Was grappig en leuk ingestudeerd. 

Het was ook leuk om te zien hoe de Mexicanen aan het joelen waren. De worstelaars zijn ook echt idolen daar. 

  
Terug in het hotel nog even wat gegeten aangezien dat er nog niet van was gekomen. Nieuwe energie voor morgen opdoen. En dat zal nodig zijn. Buiten de Hapkido technieken die we krijgen komt ook de beroemste box trainer van Mexico een seminar geven. Dus ik ga snel slapen om uitgerust aan de dag te beginnen. 

Tot morgen.