Mexico Blog 5 – Hell Week dag 1

De start van Hell Week. Om 14:00 uur begon de registratie van de deelnemers en om 15:00 was de start. In het eerste uur begon iedereen zich te verzamelen. En het werden er steeds meer. Uiteindelijk zijn er 160 man op de mat. Dit zal ongetwijfeld tijdens het Weekend of Wishdom nog meer worden.

We werden in 2 groepen verdeeld, en de groep vanaf 2e dan en hoger gingen naar de andere trainingsruimte. 

  
Na de warming up wat een hele ervaring is met zoveel man gingen we aan de slag met alle schop technieken vanaf de witte band tot zwart.   

  
Na eerst een gedetaileerde uitleg van de trap techniek moesten we deze uiteraard meerdere malen zelf uitvoeren. Eerst op techniek en hierna op kracht op de pads.

Dit ware heel veel trappen en de benen werden behoorlijk zwaar. 🙂 Uiteindelijk nadat we alle trappen hadden uitgevoerd kregen we nog wat variaties op de verschillende traptechnieken. Uiteraard enorm leerzaam. Ook hier pakken we weer wat van mee.

Na de pauze zijn we zelf aan de slag gegaan. Trainen op de technieken waarvan je zelf vind dat ze nog sturing kunnen gebruiken en met al de wijsheid op de mat is er altijd iemand die wil helpen.

Het was een waanzinnige dag en weer veel nieuwe mensen ontmoet. Ook dat is een van de leuke dingen op zo’n evenement. Je ontmoet de Kwan Nyom Hapkido familie die je nog nooit ontmoet hebt. Je moet ze alleen niet uitnodigen voor een etentje van met meer dan 6000 man/vrouw familie heb je een aardige eettafel nodig.

Nu nog vol energie van de dag maar eens gaan kijken of we de slaap kunnen vatten. Morgen dag 2 voor de boeg en een avond Mexicaans wostelen kijken. Zoals altijd houden we jullie ook hiervan op de hoogte. 🙂