ITS 2013 Dag 4 Hellweek!

HellWeek1

Vandaag weer een dag overleeft. En wat een dag was het weer. Het lijkt allemaal zo basic maar toch…. als je eenmaal begint dan weet je dat je nog veel te leren hebt. De dag is begonnen met losmaak en ontwijk technieken. Vanaf de witte band naar hoger. Deze basis komt terug in alle Hapkido jaren die nog moeten volgen.

Uiteindelijk kom je erachter dat een stap zetten in de juiste richting nog steeds lastig is. Wat als je de stap gezet hebt, sta je dan in de juiste positie om verder te gaan of sta je te dichtbij – veraf – in onbalans –  binnen bereik van je tegenstander, etc etc.

Hierna kwamen de S-Locks, vingerklemmen, arm bar over en onder aan de beurt. Ook hier weer zijn er zoveel details waar je op moet letten. Ook al wordt voorgedaan hoe het moet, het zelf doen vereist gewoon veel oefening, oefening en o ja.. veel oefening. 🙂

Painface

Steeds duidelijker wordt het ook dat je jezelf goed moet controleren. Sta stil bij de stappen die je doet. Denk er over na of het effectief is en of je techniek gebruikt of kracht. Soms doe je de technieken maar… doe je de technieken ook echt. Er gaat een wereld open hier op de ITS en wat je er vooral uit haalt is dat je vooral goed moet nadenken over wat jezelf doet. Kijk in een Spiegel terwijl je de technieken doet. Controleer en corrigeer jezelf. Wees ook kritisch naar jezelf.

ITS1

In de middag zijn we vooral gaan oefenen hoe je de technieken kunt toepassen als er meerdere tegenstanders op je afkomen. In een kring met 6 mensen op je heen die je op allerlei verschillende manieren proberen te grijpen. Dit blijkt lastiger dan je denkt. Terwijl je rustig moet blijven ga je toch snel in de gehaaste modus en dit helpt juist niet. Een enorme leuke en leerzame oefening dus.

Tussen door moesten we om warm te blijven nog allerlei oefeningen doen zoals 50 push-ups, 70 si-ups in verschillende standen, combinaties van push-ups en hierna omhoog springen met de knieën naar de borst. Aangezien de trainer wat problemen had met tellen weet ik niet meer hoeveel dat er waren maar geloof me… auwww!!!

ITS2

De avond is leuk afgesloten met GM. Booth, Meester Henri, Meester Roddy, SBN Ron, CGN Lisette, Robert, Marcel en Koen en ondergetekende in een Argentijns restaurant waar de heerlijke steak een mooie plek kreeg. Ook konden we praten over de ervaringen die we tot nu toe hadden meegemaakt.

Het was een onvergetelijke dag met veel spierpijn maar op de een of andere manier vergeet je die weer snel. Waanzinnig. Jammer dat het 2 jaar duurt voor de volgende ITS.

Tot morgen.

Gerard