Hanneke is geslaagd voor haar derde dan Taekwondo!

Hanneke3e1
Hanneke is geslaagd voor haar derde dan!

Tijdens het Nationale Danexamen taekwondo in Driebergen behaalde Hanneke Akkermans afgelopen weekend haar derde dan. Na maanden lang intensief trainen is het haar gelukt om de nationale examenjury te overtuigen van haar kwaliteiten.

Het examen bestond uit verschillende opdrachten zoals theorie, stijlvormen, diverse verdedigingsvormen (aanval van stoot- trap-, slag- en mestechnieken), sparring en een aantal breektesten. Samen met haar partner Jeffrey van Eden heeft ze een mooie show verzorgd.

Het behalen van een derde dan is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist discipline en doorzettingsvermogen, en dat zat bij Hanneke helemaal goed. Het meest bijzondere is dat Hanneke pas op 45 jarige leeftijd is gestart met de mooie sport taekwondo en op haar 50e jaar behaalde zij haar zwarte band. Nu acht jaar verder kan ze met trots een zwarte band met drie strepen omknopen.

Alle leden en trainers van Yu Sin Kwan hebben een enorm respect voor Hanneke en ze is een perfect voorbeeld voor zowel jonge als oudere sporters/mensen. Iedereen kan met de juiste inzet en bevlogenheid persoonlijke doelstellingen realiseren.